Anis Web ^^v
AboutLinksStuffEntries

________________________________________________________________________________________
Monday, 18 June 2012 | 02:51 | 0 Atasinchi
Nak tahu rahsia kecantikan gadis jepun? Scroll down sndiri . Jgn malas xDBismillah ! Anis join contest ni and hope berbaloi ^^V ecece *poyo jee
Ni tips yang Anis nak kongsi , scroll down lh klau nk thu :'DRahsia Kecantikan Gadis Jepun
Gadis Jepun majoritinya mempunyai wajah yg cantik , putih , lembut dan halus . Pasti dah tak sabar nak tahu kan? Ah , bayar lah dulu. Haha , okey-okey . Kite serius . Antara amalan yg dilakukan untuk kulit cantik adalah melakukan perawatan tradisional menggunakan bahan semula jadi sejak turun temurun lagi. Meyh tngok rmai-rmai. Btw , FOLLOW lah dulu. Penat taip tak hilang lagi :)

1. VITAMIN C


Gadis Jepun percaya Vitamin C baik untuk kulit dan memiliki khasiat untuk memutihkan kulit. Oleh sebab itu, mereka mengamalkan makan buah-buahan yang kaya dengan Vitamin C bertujuan untuk memecah dan mengoksidankan melanin sehingga menjadikan kulit putih. 


2. Kacang Merah 


Gadis Jepun memanfaatkan "Azuki" , sejenis kacang merah yang digunakan sebagai bahan untuk menggosok wajah sejak dulu lagi. Hasilnya,  wajah menjadi lebih halus dan bebas daripada sebarang masalah jerawat. 


3. Beras Merah 


Bahan yang digunakan oleh gadis Jepun untuk memelihara kulit dan sentiasa awet muda. Bukan itu sahaja, bahan semula jadi ini juga berkhasiat mencegah kedutan, lingkaran hitam di bawah mata dan mengawal pengeluaran minyak secara semula jadi kulit.


Ah , dah tahu kan? Tapi sume tips di atas bergantung pada orang nyer jugak kan? Anis just kongsi yee, ini bukan tips anis pon :p ,, tapi naikkn lh nme anis . Haha xD . Selamat mencuba and semoga anis menang . Aminnn ! . 


Credit : Remaja
PAST FUTURE


_______________________________________
◕ Disclaimer ◕


Holla ! You've dropped in my space.FOLLOW ME Fellas ^^v Be nice here and copycats not allowed. Thank you :)
I'm Friendly Okay
_______________________________________
◕ Likes Here ◕_______________________________________
◕ Shout Here ◕

_______________________________________
◕ Sing Along ◕


_______________________________________
◕ Big Claps ◕

Basecode : Ana Min- Ji
Template : Sya Syahirah
Header : OneWifey
Tutorial : OneWifey
BestView : Google